Війна в Україні
Впізнала за татуюванням: Рука з синьо-жовтими браслетами з поховання в Ізюмі - це фрагмент тіла військового-кінолога з Нікополя

Впізнала за татуюванням: Рука з синьо-жовтими браслетами з поховання в Ізюмі - це фрагмент тіла військового-кінолога з Нікополя

Ця фотографія з процедури ексгумації облетіла весь світ – вражаючий знімок почорнілої руки із браслетом патріотичного кольору. Тепер стало відомо, що рука з поховання в Ізюмі - це фрагмент тіла 36-річного бійця 93-ї бригади «Холодний Яр» Сергія Сови.

Про це повідомив Обласний інформаційний штаб Дніпропетровщини.

Мешканка Нікополя Оксана Сова упізнала свого чоловіка за татуюванням на тілі. ЇЇ коханий - 36-річний боєць нашої славетної 93-ї бригади «Холодний Яр» Сергій Сова. У Героя залишилося двоє дітей.

Як пише «Цензор», Сергій був кандидатом у майстри спорту з боксу, чемпіоном України серед юніорів. Сам вирішив піти на строкову службу у Повітряних Силах України.

Під час АТО у складі 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр» чоловік боронив Піски, доставляв боєприпаси в Донецький аеропорт. За зразкову службу Сергій Сова був відзначений численними нагородами.

«Я впізнала свого чоловіка за численними татуюваннями й жовто-синіми браслетиками, з якими Сергій не розлучався з 2014 року», – згадує дружина загиблого воїна Оксана. Ці браслетики як обереги йому подарували діти.

«Ми прожили у шлюбі 15 фантастичних років та народили двох чудових дітей. Марату 14 років, Еліні — дев'ять. Займались ми із чоловіком сімейною справою — дресируванням собак, розведенням професійних порід. У нас багато вихованців серед чотирилапих, ми підготували багато собак, які потім ставали чемпіонами престижних змагань. Крім того, чоловік допомагав дресирувати собак і військовослужбовцям, був серед жителів Нікополя відомим професійним кінологом. Обожнював і наших домашніх тварин — двох вівчарок та пса породи кане-корсо. Він завжди казав, що поруч із собаками відпочиває душею», - розповіла дружина загиблого Героя «Фактам».

Востаннє Оксана розмовляла з чоловіком 19 квітня. Потім Сергія почали шукати.

«Від військової частини прийшла відповідь, що на позиції на полі бою Сергія не виявлено. Його офіційно визнали безвісти зниклим. То ж всі ці 5 місяців ми з друзями й побратимами чоловіка розшукували його, де тільки можна. Щодня я переглядала світлини з моргів та відганяла погані думки. Вірила у диво, адже кількох бійців взяли у полон, хоча й рідні не змогли дізнатись, де їх зараз тримають. Лише днями я дізналась правду про загибель коханого. Він разом із бійцями потрапив в оточення рашистів, але позиції були розкидані далеко одна від одної та не було зв’язку між підрозділами. На жаль, зайшли ворожі війська й завдали удару… Через важкий бій та подальшу окупацію тіла українських бійців не було можливості забрати», - розповіла Оксана.

Старший син Сергія Марат написав листа президенту. Підліток просить сприяти швидшому поверненню тіла батька до рідного міста для гідного поховання. Також хлопець зазначає, що воліє, аби його батька нагородили, як Героя. На жаль, посмертно.

Нагадаємо, що у звільненому від російської армії Ізюмі Харківської області знайшли масові поховання людей – 450 могил. Там розпочалася ексгумація тіл. Вже зайшли багато тіл зі слідами тортур. Кілька тіл - із зав'язаними за спиною руками, а одна людина похована з мотузкою на шиї.

Вічна Слава Герою!

Читайте також: Вдарив в обличчя та забрав телефон: подробиці пограбування на Лівому березі Дніпра;

2022-09-20 09:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин