Важливо
Війна в Україні
У Нікополі батьків просять перевірити телефони дітей: РФ розповсюджує додаток для корегування обстрілів

У Нікополі батьків просять перевірити телефони дітей: РФ розповсюджує додаток для корегування обстрілів

Російські спецслужби розробили мобільний додаток з квест-завданнями по фотографуванню об’єктів, які їх цікавлять. Про це попередив голова Нікопольської РВА Євген Євтушенко.

«В подальшому, фотознімки з даними геолокації надсилаються до розробників програмного забезпечення в обмін на грошову винагороду. Зібрана таким чином інформація використовується ворогом для нанесення ракетно-бомбових ударів по об’єктам інфраструктури на нашій території. Для збору інформації використовуються дорослі та підлітки, які проживають на території України.

Будь ласка, перегляньте вміст мобільних телефонів ваших дітей, в разі виявлення подібного програмного забезпечення - видаліть його та проведіть роз’яснювальні бесіди.

У випадку виявлення подібного програмного забезпечення в телефонах повнолітніх громадян - до них будуть застосовані санкції передбачені кримінальним кодексом України», - повідомив Євтушенко. 

Голова Нікопольської РВА нагадав, що інформацію щодо підозрілих осіб місцеві мешканці можуть направляти в приватні повідомлення на його сторінці в соціальній мережі «Фейсбук». За підтверджених колаборантів встановлено винагороду в розмірі 100 у.о.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

В Україні запровадили нову відзнаку — «За оборону України»;

В Україні змінилася процедура отримання посвідчення водія;

Автопарк рятувальників Дніпропетровщини поповнився на 16 машин;

2022-08-08 12:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин