Економіка
Нікопольська трубна компанія «Centravis» відкриє виробничий майданчик на заході України

Нікопольська трубна компанія «Centravis» відкриє виробничий майданчик на заході України

Один із найбільших у Європі постачальників нержавіючих труб - компанія «Сентравіс» (Нікополь, Дніпропетровська обл.) працює над відкриттям ще одного промислового майданчика, ближче до західного кордону України. Компанія вже взяла у довгострокову оренду цех та перевезла частину обладнання з Нікополя.

Про це повідомляє «Укррудпром» з посиланням на директора із виробництва компанії Андрія Красюка.

Нове підприємство спеціалізуватиметься на інструментальних трубах автомобільної промисловості. Там планується запустити виробництво обсягом приблизно 25% від того, що до війни виробляли в холодному цеху на основних потужностях.

«Наше рішення продиктоване не лише війною, а й бажанням бути ближчими до наших західних замовників. Багато хто з них виконує аудит виробництв. Плюс питання логістики – термін та вартість доставки відіграють важливу роль», – зазначив він.

Перші труби на оздоблення планують видати вже у січні 2023 року. Спочатку нове виробництво залежатиме від гарячих потужностей у Нікополі — із порожньої штанги виготовлятимуть трубу-заготівлю. У майбутньому планується задіяти постачальників труб-заготовок із Європи та Індії.

«Незважаючи на всі обставини, ми працюємо, будуємо плани та дивимось у майбутнє. Віримо у нашу перемогу, чекаємо наших захисників додому живими та неушкодженими та хочемо якнайшвидше зосередитися на звичайних життєвих питаннях мирного часу», — резюмує Андрій Красюк.

Зараз «Сентравіс» працює із зупинками через перебої з постачанням електроенергії внаслідок обстрілів російськими військами енергетичної інфраструктури. Незважаючи на це, на початку грудня підприємство завершило капітальний ремонт прес-лінії та ввело її в експлуатацію.

За підсумками січня-листопада 2022 року «Сентравіс» скоротив виробництво трубної продукції на 34% порівняно з аналогічним періодом минулого року - до 10,6 тис. т. Незважаючи на значне скорочення виробництва продукції, виручка компанії становить близько 90% від довоєнного 2021 року.

Читайте також: У Кам'янському пацієнт психлікарні пограбував медсестру;

2022-12-20 16:40:00
true
Відео Дня








Архів Новин