Спорт
Події
Життя
Нікопольчанка представила Україну на одному з найбільших міжнародних фестивалів повітряних зміїв Європи у Берліні

Нікопольчанка представила Україну на одному з найбільших міжнародних фестивалів повітряних зміїв Європи у Берліні

З 15 по 17 вересня 2023 р. відбувся 10-ий Берлінський Міжнародний фестиваль повітряних зміїв, найбільший у Німеччині та один з найпрестижніших у Європі. Хід Фестивалю висвітлювали провідні національні ЗМІ.

Нікопольчанка, учасниця Дніпропетровського обласного клубу кайт-флаїнґу “Зоряний Кайт” та міжрегіональної команди «Ukrainian Kite Beauties» Поліна Дромарецька (22 роки) увійшла до команди України, яка вперше представила нашу державу на цій грандіозній події. Українські кайт-флаєри продемонстрували свої навички у керуванні дволінковими (dual-line / stunt) та шоу-кайтами (inflatable) й у запуску плоских художніх повітряних зміїв (artistic kites) та інших моделей типу роккаку та дельта.

Унікальна подія в німецькій столиці зібрала більше 25 тисяч глядачів та сотні майстрів вітру з Німеччини та всього світу. Як зазначив президент Української Асоціації Повітряних Зміїв, капітан Національної Збірної України з кайт-флаїнґу Павло Шмулевич: «Вперше команда від України була запрошена на цей видатний Фестиваль. Це не тільки черговий знак підтримки з боку німецького народу, але і визнання того рівня розвитку та професіоналізму, якого досягла наша Асоціація у сфері кайт-флаїнґу як спорту в Україні та зокрема, в Дніпропетровській області за останні шість років - навіть попри війну. Ми щиро вдячні голові оргкомітету пану Уве Шветтманну та нашому дорогому другу Крістіану Ласковскі за цю можливість Україні знов прозвучати як країні молодих, професійних та відважних людей».

Нагадаємо, що у квітні-травні 2023 р. Поліна Дромарецька вже представляла Україну на найбільшому світовому фестивалі повітряних зміїв Artevento в Італії. А з 6 по 16 серпня 2020 року Нікополь приймав етап першого в історії регіону Чемпіонату Дніпропетровської області з кайт-флаїнґу, організованого Українською Асоціацією Повітряних Зміїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Постраждала працівниця заправки: у Дніпрі автівка врізалася в АЗС;

У Кривому Розі вогнеборці врятували жінку під час пожежі;

Вистрибнув за палаючої автівки: у Дніпрі на ходу зайнявся «Nissan-Leaf».

2023-09-19 20:42:00
true
Відео Дня








Архів Новин