Кримінал
Наловили 6 т риби за допомогою вибухівки: На Дніпропетровщині судитимуть 4 браконьєрів з Нікополя

Наловили 6 т риби за допомогою вибухівки: На Дніпропетровщині судитимуть 4 браконьєрів з Нікополя

За даними слідства, у грудні 2020 року мешканець Нікополя організував злочинне угруповання, яке займалось незаконним виловом риби та раків у період нересту в акваторії Каховського водосховища в Нікополі. До «бізнесу» він залучив ще трьох знайомих, кожен з яких виконував свої функції за заздалегідь узгодженим планом. Для протиправної діяльності чоловіки використовували човни, катери та заборонені знаряддя: риболовні сітки, пристрій для масового знищення риби, вибухові речовини. Браконьєри за один вихід на воду отримували понад 500 кг незаконно виловленої риби, яку вони потім збували на споживчий ринок.

Про це повідомляє прокуратура Дніпропетровської області.

Грошові кошти від продажу незаконно виловленої риби організатор розподіляв між учасниками групи в залежності від виконання покладених на них обов’язків.

Так, обвинувачені виловили майже 6 т риби, чим заподіяли шкоду рибним запасам України на загальну суму 500 тис. грн.

Було проведено більше 20 санкціонованих обшуків за місцем мешкання обвинувачених та в їхньому автотранспорті. Правоохоронці вилучили виловлену рибу, заборонені знаряддя лову, «чорнову» документацію. 

Дніпропетровська обласна прокуратура скеровала до суду обвинувальний акт стосовно організатора та трьох учасників організованої групи за фактом незаконного зайняття рибним промислом у заборонений час, у недозволених місцях, забороненими знаряддями і способом масового знищення риби (ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 249 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні вели слідчі слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області, оперативний супровід – співробітники УСР в Дніпропетровській області ДСР Нацполіції України.

Читайте також: Запорізькі поліціянти пройшли тренування на випадок аварії на ЗАЕС;

У Дніпрі поліціянти затримали групу збувачів наркотиків;

Труїв собак балончиком і напав на господаря: у Дніпрі сталася кривава поножовщина у парку;

Попросив таксиста зупинитись та стрибнув з моста: спроба самогубства у Дніпрі.

2022-09-02 09:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин