Події
Медики врятували чоловіка, у якого була клінічна смерть

Медики врятували чоловіка, у якого була клінічна смерть

Дві бригади Нікопольської станції екстреної медичної допомоги змогли повернути до життя 54-річного чоловіка. Від був вдома один, зателефонував на «103», поскаржився на сильний біль в грудній клітині. Про це стало відомо з повідомлення у facebook.

Хворий відкрив двері своєї квартири, в якій на той момент не було світла через планові відключення електроенергії в місті, сів на диван, почав розповідати медпрацівникам про своє самопочуття і раптово втратив свідомість. Було констатовано клінічну смерть.

«Медпрацівники зразу ж розпочали заходи із серцево-легеневої реанімації. Водій допоміг їм швидко доставити в квартиру із автомобіля всю необхідну апаратуру, у пацієнта на моніторі електрокардіографа виявлено великохвильову фібриляцію шлуночків. Тричі провели електродефібриляцію, добилися відновлення серцевого ритму, через 12 хвилин від початку реанімаційних заходів, хворий прийшов до тями. Медики продовжуючи лікування пацієнта, викликали собі на допомогу бригаду інтенсивної терапії. Хворого підготували до госпіталізації.

Підчас транспортування у хворого знову виникла зупинка серцевої діяльності і знову ж на екрані монітора електродефібрилятора вималювалася великохвильова фібриляція шлуночків. Після єдиного сеансу дефібриляції ритм у хворого відновився, реанімаційні заходи тривали 2 хвилини. Пацієнта доставили в стаціонар, передали медичним працівникам реанімаційного відділення Нікопольської міської лікарні № 4», - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Ходив по вулиці та розмахував ножем: в Дніпрі на вул.Кондратюка виявили чоловіка в неадекватному стані;

В центрі Дніпра водій «Renault Logan MCV» збив чоловіка;

У Павлограді виявили двох місцевих жителів з підробленими документами;

2023-01-20 18:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин